Quants anys cal cotitzar per jubilar-se

Aquí trobaràs la resposta per saber quants anys cal cotitzar per jubilar-se.

Per exemple, si un desitja jubilar-se aquest 2016 es podrà retirar als 65 anys i quatre mesos si ha cotitzat menys de 36 anys a la Seguretat Social. Aquest augment de l’edat de jubilació i dels anys cotitzats es produeix en virtut de la llei que va entrar en vigor el passat 1 de gener de 2013 de la reforma de les pensions. Segons aquest text, l’edat de jubilació a Espanya augmentarà gradualment fins a l’any 2027, quan quedarà fixada en els 67 anys per a tothom.

Fes la teva simulació: Vols saber quant cobraràs quan et jubilis?

Aquests canvis es produeixen, entre altres raons, pels canvis demogràfics que afecten Espanya i el conjunt de la Unió Europea i dels països desenvolupats arreu del món. Entre aquestes transformacions es troba l’augment de l’esperança de vida, que a Espanya se situa actualment al voltant dels 82 anys. Els experts consultats pel blog de VidaCaixa estimen que aquest indicador augmentarà de l’ordre de quatre anys cada dècada en els propers anys.

Les estadístiques diuen que els menors de 40 anys no són conscients de com afectarà l’augment de l’esperança de vida al seu futur i no obstant això tots els estudis ens ensenyen que tindrà un impacte molt gran en la nostra pensió i en el nostre benestar. Per prendre bones decisions en la vida és important estar ben informat. Si vols saber què fer per gaudir d’una jubilació tranquil·la, també.

El cert és que, per exemple, des de la Unió Europea ja han alertat sobre l’envelliment de la població i de les conseqüències que tindrà en les futures pensions i en el benestar dels ciutadans. Una de les principals conclusions que es poden extreure de l’informe “La UE al món” és que el nombre de persones amb 65 anys o més grans es duplicarà respecte a aquelles que es trobin en edat laboral. Aquestes dades suposen que es reduirà a la meitat el nombre de treballadors per pensionista en el futur, amb les conseqüències òbvies que això té per al sistema actual de repartiment a Espanya, en el qual els treballadors paguen les pensions als jubilats.

A tenor d’aquestes dades un es pregunta com pot garantir-se la millor pensió. Per donar resposta a aquesta qüestió cal tenir en compte les tres claus:

  • La teva edat, perquè això determina com has d’invertir
  • De si tens un matalàs d’ingressos, perquè això condiciona la liquiditat.
  • Dels teus ingressos, perquè és important optimitzar la fiscalitat.

Com ja hem vist el factor edat és determinant per, d’una banda, cobrar la jubilació en funció dels anys cotitzats i de l’augment de l’edat de jubilació. Així mateix, d’altra banda, a tenor de l’augment de l’esperança de vida, s’ha de preveure un augment de la franja d’anys en els quals s’haurà de viure amb la pensió i els estalvis. Dit en altres termes, si fa 30 anys s’havien de cobrir 10 anys des de la jubilació fins al màxim de l’esperança de vida del moment, avui aquesta franja pràcticament s’ha doblat i està previst que en els propers anys augmenti.

A més dels consells per estalviar per a la jubilació, convé tenir en compte que amb “temps, constància i rendibilitat” els nostres estalvis rendeixen més. L’entrada del blog de VidaCaixa “Com puc treure el màxim partit als meus estalvis?” explica que el problema d’estalviar és que al principi sembla que condeix molt poc. No obstant això, si perseveres, al final els passos es van allargant i la rendibilitat et fa donar salts enormes. Per això és molt important la constància. Estalviar cada mes, com si fos una despesa fixa. I, sobretot i en la mesura del possible, no tocar-ho, perquè tornaries a la casella de sortida.

Un altre dels punts importants en relació a l’estalvi privat es troba en la fiscalitat que ofereixen eines com els plans de pensions, els PIES i les AIELT, és a dir, quins són els seus avantatges fiscals. En el pla de pensions, per exemple, es pot realitzar una aportació màxima de 8.000 euros anuals que és totalment deduïble a la declaració de l’IRPF, una quantitat que és igual en el PIES. En el cas de l’AIELT la xifra és de 5.000 euros per persona i any.

Molts es pregunten quant han de cobrar quan es jubilin després d’informar-se sobre el seu futur. Amb el simulador de jubilació que s’ha posat en marxa recentment un pot conèixer ràpidament com pot estar econòmicament al moment de jubilar-se i saber, així mateix, quina és la previsió d’estalvi que ha de realitzar per poder cobrir tots els anys que li queden per gaudir una vegada hagi conclòs la seva etapa laboral.

Tens algun dubte?
M
María Jose

Con 31 años cotizados y 58 años. Si ahora voy al paro. ¿Que, cuando y cuanto cobraré de jubilación? ¿estos años de Laguna hasta la jubilacion ¿en qué me afectan? ¿sería recomendable cotizados particularmente estos años de Laguna a la seguridad social?
Muchísimas gracias de antemano.

Vidacaixa

Hola Maria José, para poder jubilarte a los 61 años, debes cumplir todos los requisitos establecidos en la ley:
Tener cumplida una edad que sea inferior en cuatro años, como máximo, a la edad exigida que en cada caso resulte de aplicación en función de los años cotizados.Estar inscrito en el Inem como mínmos 6 meses antes de la fecha de solicitud de jubilación anticipada.Haber cotizado como mínimo 33 años de los cuales, como mínimo 2, deben estar entre los últimos 15 añosQue el despido se haya producido como consecuencia de un expediente de regulación de empleo.
Te adjuntamos link de la Seguridad Social donde puedes consultar toda la información, y te emplazamos a que contactes con la Seguridad Social para que puedan determinar cómo afectan los años en los que hayas estado en el paro. 

Hi ha hagut un error, intenta-de nou
Pregunta als nostres experts

Els teus comentaris seran publicats una vegada siguin validats pel nostre equip