Global Money Week, estalvia avui per a un futur més segur

Cal prendre consciència des de petits de la importància de gestionar bé els diners. Aquest és el principal objectiu que persegueix el Global Money Week, un esdeveniment que se celebra del 9 al 17 de març en més de 100 països d’arreu del món i que té com a objectiu ensenyar als més joves, mitjançant diferents activitats, la importància de l’estalvi o de l’emprenedoria, entre altres aspectes relacionats amb els diners i les finances.

El lema d’aquest any, la seva quarta edició des que va començar l’any 2012, és: “Estalvia avui per a un futur més segur”. Els organitzadors de les jornades, el moviment Child and Youth Finance, entitat sense ànim de lucre ubicada a Amsterdam, considera necessari tractar globalment aquest tema ja que, “per tenir un futur més segur, hem de començar a estalviar avui”. “L’exclusió social i financera condueix a un futur insegur, on hi ha excessiva despesa i escàs estalvi”, assenyala l’organització.

La Global Money Week vol donar als més joves, tres milions de nens a tot el món en la present edició, les eines necessàries en l’àmbit econòmic i financer perquè puguin forjar el seu propi futur. Escoles, universitats, ministeris, bancs centrals i institucions financeres, entre altres organismes, són els centres en els quals se celebra aquesta setmana dedicada a la importància dels diners, dirigida a les futures persones grans.

En les jornades que tindran lloc fins dimarts que ve, 17 de març, es tractaran qüestions com l’envelliment gradual i imparable de la població i les seves conseqüències per a les economies i les societats dels principals països desenvolupats.

En el blog de VidaCaixa hem tractat en anteriors entrades aquesta qüestió, on hem explicat, per exemple, que Espanya serà un dels països més vells de tot Europa el 2050: el 40,2% de la població espanyola tindrà més de 60 anys, fet que repercutirà en les pensions dels qui avui participen en la Global Money Week.

Així mateix, en el marc d’aquesta iniciativa de Child and Youth Finance, s’ensenyarà als petits com funcionen els diners, com ser intel·ligents a l’hora d’utilitzar-los, diferents consells per estalviar, les claus de la seva futura jubilació o com fer servir les noves tecnologies per gestionar millor els seus diners.

Això també t’agradarà

Hi ha hagut un error, intenta-de nou

Pregunta als nostres experts

Els teus comentaris seran publicats una vegada siguin validats pel nostre equip