Estalviar temps i diners en les compres de Nadal és possible

Ja som al desembre, el mes de les presses, de les cues i de les compres a última hora per Nadal. Com evitar aquestes situacions? Organitzar i anar a comprar amb antelació són consells evidents, però … ¿i si no ha pogut ser? Una possible solució amb molts avantatges és realitzar les compres en línia, una tendència que no para de créixer.

El 2004 es van realitzar 11,6 milions de transaccions digitals en tot l’any, mentre que en aquest 2014, tan sols el primer trimestre ja s’han registrat 59 milions d’intercanvis comercials en línia, segons un recent informe de la Comissió Nacional dels mercats i Competència (CNMC). El mateix document indica que en aquest període els ingressos en comerç electrònic van créixer un 27% i les compres un 35%.

Jose Luís Rodríguez, expert en e-commerce i responsable de Acteo i dzoom.org, indica que aquest creixement es deu sobretot a l’evolució de la tecnologia a les llars: “Cada vegada tenim més interioritzat el comerç electrònic com una opció a tenir en compte a l’hora de realitzar les nostres compres “. El 22% dels consumidors espanyols ho té clar: fan la meitat de les compres nadalenques “online”.

Però … quins són els avantatges reals de comprar per internet aquest Nadal? Els beneficis són clars: d’una banda, permet comparar preus ràpidament, de manera que s’estalvia temps en caixes i trajectes, i d’altra banda permet accedir a una gamma de producte més àmplia, cosa que també comporta una major varietat de preus (fins i tot en les versions en línia de de les mateixes botigues físiques).

A més, algunes botigues virtuals poden incórrer en costos menors que molts dels establiments físics, donat que certs negocis “no requereixen dels espais de venda ni del personal d’atenció que necessita una botiga física”, explica Rodríguez.

Si tot i així hi ha reticències sobre seguretat respecte a les compres per internet, és aconsellable imprimir o guardar tota la documentació de la transacció o verificar el producte tan aviat es rebi el paquet, així com seguir les recomanacions de les associacions de consumidors. També val la pena tenir en compte els consells de l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) per a la compra en línia de forma segura i evitar, així, ensurts innecessaris.

Estalviar temps i diners és possible fins i tot al Nadal!

Això també t’agradarà

Hi ha hagut un error, intenta-de nou

Pregunta als nostres experts

Els teus comentaris seran publicats una vegada siguin validats pel nostre equip