Amb petits canvis s’aconsegueixen grans coses: com puc cuidar el medi ambient?

El 5 de juny es celebra arreu del món el Dia del Medi Ambient amb la finalitat de sensibilitzar la població mundial sobre la importància de tenir cura dels nostres ecosistemes i fomentar el respecte al medi natural.

Ser agents actius del desenvolupament sostenible i la protecció del medi ambient és el repte més gran al qual ens enfrontem, perquè una cosa és certa: entre tots és possible! Vols saber com cuidar al medi ambient amb 5 petits gestos del dia a dia? 

Menys aigua, més vida

L’aigua és un dels béns més importants que tenim al nostre planeta i per això, hem de cuidar-la. A les ciutats es malbarata més del 44% de l’aigua i per reduir les conseqüències de la mala gestió, nosaltres, des de casa podem canviar alguns hàbits i millorar d’altres.

Reduir el consum d’aigua, tancar l’aixeta, posar la rentadora plena o rentar-nos les dents amb l’aigua a un got, són gestos pràctics i fàcils que estalvien més de 100 litres d’aigua a l’any.

És l’hora del digital

Sabies que el sector d’empreses és el que rebutja la quantitat més grossa de paper a l’any? El 50% d’aquest paper no se separa adequadament i per això, una de les accions que podem realitzar és reutilitzar el paper, fins i tot 7 vegades!  

Amb cada tona de paper que es recicla, deixem de llençar aproximadament 3 tones de gasos al planeta. A la feina o a l’escola intenta imprimir per ambdues cares del paper, substituir els arxius físics per electrònics. I a casa pots reutilitzar el paper de diari per netejar el vidres, demanar als proveïdors habituals factures electròniques, i no comprar paper higiènic de colors, que contamina l’aigua.

A caminar una mica

Una de les mesures més importants que es deu portar a terme per part de les ciutats és fomentar l’ús del transport públic. Què podem fer nosaltres per aturar l’escalfament global? A més d’exigir un millor transport públic, compartir el cotxe als trajectes més llargs i utilitzar la bici pels trams mitjans. 

A més, caminar és una de les activitats que més disminueix les emissions de diòxid de carboni i ajuda a millorar la condició física. Dos per un!

Encén el llum

Però no el del menjador o la cuina, el llum que tens al cap! Compra bombetes de baix consum i deixa les llums incandescents de costat, ja que consumeixen fins al 80% més. El planeta i la teva factura t’ho agrairan. 

Si parlem d’electricitat, un dels consells més importants és tancar els dispositius quan no els utilitzis, sembla fàcil, però, has provat d’apagar el mòbil una nit?

Creativitat al poder

La millor eina per tenir una correcta cura del medi ambient és el sentit comú que cadascú de nosaltres tenim. Segurament ja poses en pràctica diàriament moltes accions que són respectuoses amb l’entorn, llavors vas pel bon camí!

La creativitat pot ser una de les millors eines en aquesta tasca i segurament ja l’utilitzes: donant una segona vida als pots de vidre, discos o palès, renovant l’armari amb roba de segona mà o utilitzant la imaginació com a joguina.

El Dia Mundial del medi ambient és un bon moment per reconèixer el què estem fent bé, el què fem malament i en quines coses podem de millorar. Recorda, el tresor més gran que tenim es troba al nostre voltant i cuidar-lo és la millor acció que podem realitzar.

Ha ocurrido un error, intentalo de nuevo
Pregunta a nuestros expertos

Tus comentarios serán publicados una vez sean validados por nuestro equipo